1. Αιμορραγία: Αφήνετε τη γάζα ή το βαμβάκι δαγκωμένο για 30 λεπτά. Μην ξεπλύνετε το στόμα την ημέρα της εξαγωγής.

2. Οίδημα (πρήξημο): Πιθανόν να παρουσιαστεί πρήξιμο μετά την εξαγωγή. Κρύες κομπρέσες (παγάκια) στην περιοχή για μια ώρα μετά την εξαγωγή περιορίζουν το πρήξιμο.

3. Πόνος: Αν υπάρχει πόνος παίρνετε παυσίπονα μετά την εξαγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν. Απαγορεύεται η χρήση ασπιρίνης ως παυσίπονο.

4. Αντιβίωση: Θα πάρετε μόνο αν σας δόθηκαν και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

5. Διατροφή: Την ημέρα της εξαγωγής αποφεύγετε τις ζεστές και σκληρές τροφές. Μπορείτε να πάρετε υγρές-μαλακές και κρύες τροφές. ( γάλα, κρέμες, κρύες σούπες, γιαούρτι, παγωτό, πορτοκαλάδες κλπ. ). Απαγορεύονται την ημέρα της εξαγωγής τα αλκοολούχα ποτά και το κάπνισμα.

6. Υγιεινή του στόματος: Την ημέρα της εξαγωγής δεν κάνετε καθόλου πλύσεις. Την επόμενη μέρα κάνετε πλύσεις με χλιαρό χαμομήλι ή αλατόνερο ή κάποιο αντισηπτικό διάλυμα και το συνεχίζετε για 4 ημέρες, 3 φόρες την ημέρα. Αυτό γίνεται για να μην συσσωρευτούν τροφές στη πληγή και στα ράμματα και έτσι να μη προκληθεί λοίμωξη.
Αντισηπτικό διάλυμα: όποιο επιθυμείτε.

7. Ράμματα: Αν υπάρχουν ράμματα αυτά κόβονται μετά από μία εβδομάδα.

8. Πλύσιμο δοντιών: Εκτός από την ημέρα της εξαγωγής, τα δόντια βουρτσίζονται κανονικά εκτός από τη περιοχή που έγινε η εξαγωγή.

Pin It on Pinterest

Share This