1. Αιμορραγία: Αφήνετε τη γάζα ή το βαμβάκι δαγκωμένο για 30 λεπτά. Μην ξεπλύνετε το στόμα την ημέρα της επέμβασης, Πρέπει να αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση (για 24 ώρες τουλάχιστον).

2. Οίδημα (πρήξιμο): Θα παρουσιαστεί πρήξιμο μετά την επέμβαση. Την ημέρα της επέμβασης, καθώς υποχωρεί η τοπική αναισθησία εμφανίζεται πόνος που οφείλεται στο χειρουργικό τραύμα. Την επόμενη ημέρα εμφανίζεται πρήξιμο στο πρόσωπο που αυξάνεται τις πρώτες 48 ώρες. Από την τρίτη μέρα τόσο ο πόνος, όσο και το πρήξιμο υποχωρούν και μέσα σε 1 εβδομάδα εξαφανίζονται. Ο και το πρήξιμο εμφανίζονται πάντα μετά από επέμβαση, είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γίνουν αιτία ανησυχίας. Κρύες κομπρέσες (παγάκια) στην περιοχή για μια ώρα μετά την επέμβαση περιορίζουν το πρήξιμο. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα παγάκια σε μία πλαστική σακούλα ή σε ένα μαντήλι και να τα τοποθετήσετε επάνω στο δέρμα, στην περιοχή του τραύματος. Την ημέρα της επέμβασης απαγορεύονται τα θερμά ροφήματα και οι θερμές τροφές.

3. Πόνος: Αν υπάρχει πόνος παίρνετε παυσίπονα μετά την εξαγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν. Απαγορεύεται η χρήση ασπιρίνης ως παυσίπονου.

4. Αντιβίωση: Θα πάρετε μόνα αν σας δόθηκαν και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού

5. Διατροφή: Την ημέρα της εξαγωγής αποφύγετε τις ζεστές και σκληρές τροφές. Μπορείτε να πάρετε υγρές-μαλακές και κρύες τροφές. (γάλα, κρέμες, κρύες σούπες, γιαούρτι, παγωτό, πορτοκαλάδες κλπ.)
Απαγορεύονται την ημέρα της εξαγωγής τα αλκοολούχα ποτά και το κάπνισμα.

6. Υγιεινή του στόματος: Την ημέρα της εξαγωγής δεν κάνετε καθόλου πλύσεις. Την επόμενη μέρα κάνετε πλύσεις με χλιαρό χαμομήλι ή αλατόνερο ή κάποιο αντισηπτικό διάλυμα και το συνεχίζετε για 4 ημέρες, 3 φόρες την ημέρα. Αυτό γίνεται για να μην συσσωρευτούν τροφές στη πληγή και στα ράμματα και έτσι να προκληθεί λοίμωξη. Αντισηπτικό διάλυμα: όποιο προτιμάτε.

7. Ράμματα: Αν υπάρχουν ράμματα αυτά κόβονται μετά από μία εβδομάδα.

8. Πλύσιμο δοντιών: Εκτός από την ημέρα της επέμβασης όπου απαγορεύεται το βούρτσισμα των δοντιών, τα δόντια βουρτσίζονται κανονικά από την επόμενη εκτός από τη περιοχή που έγινε η επέμβαση.

Pin It on Pinterest

Share This