Αισθητική οδοντιατρική

Αισθητική οδοντιατρική ονομάζεται ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος. Παρόλα αυτά η αισθητική οδοντιατρική διατηρεί τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής.

Περιλαμβανει θηκες η γεφυρες διαφορων τυπων και τιμων.

Κλασικη θηκη ή  γεφυρα από μεταλλοπορσελανη–àοι συνηθισμενες κατασκευες που το κατω μερος είναι μεταλλο και το πανω μερος είναι πορσελανη.Αισθητικο αποτελεσμα καλο

Θηκη ή γεφυρα ζιρκονιου-àτο κατω μερος λευκο και το πανω μερος πορσελανη.Αισθητικο αποτελεσμα αριστο!Κανενα μειονεκτημα.Λιγο ακριβο.

Οψεις ρητινης-àκαλυπτεται το εξωτερικο μερος του δοντιου από ρητινη.Αισθητικο αποτελεσμα καλο.Μειονεκτημα ότι με την παροδο του χρονου χρωματιζεται από εξωτερικους παραγοντες όπως τσιγαρο,ροφηματα,τροφες.Λιγο ακριβο

Οψεις πορσελανης–àκαλυπτεται  το εξωτερικο μερος του δοντιου από μικρη ποσοτητα πορσελανης.Αισθητικο αποτελεσμα αριστο.Μειονεκτημα ότι θελει πολύ προσοχη να μην σπασει.Λιγο ακριβο.

Σφραγισματα λευκα από ρητινη.Αισθητικο αποτελεσμα πολύ καλο.Μειονεκτημα ότι με την παροδο του χρονου χρωματιζεται από εξωτερικους παραγοντες όπως τσιγαρο,ροφηματα,τροφες.

Γνωμη μου είναι ότι η καλυτερη επιλογη είναι η θηκη ή γεφυρα από ζιρκονιο.Και αυτό γιατι και δεν σπαει και προσφερει αριστο αισθητικο αποτελεσμα.Το μονο μειονεκτημα είναι ότι είναι πιο ακριβη λυση από μια κλασικη θηκη ή γεφυρα.Το αριστο αισθητικο αποτελεσμα σε συνδυασμο με την αντοχη εξαλειφει την διαφορα κοστους!

ΖΙΡΚΟΝΙΟ

Το χημικό στοιχείο Ζιρκόνιο είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 40 και ατομικό βάρος 91,224. Έχει θερμοκρασία τήξης 1852±2 C°, θερμοκρασία βρασμού 4377 C° και πυκνότητα 6,52 gr/cm3. Ανήκει στην ομάδα της 2ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης και δεν συναντάται σχεδόν ποτέ χωρίς προσμείξεις στη φύση.

Το ζιρκόνιο είναι αργυρόλευκο μέταλλο με ισχυρή λάμψη, μέσης πυκνότητας και σκληρότητας και πολύ ανθεκτικό τόσο στη διάβρωση όσο και στη θερμότητα. Οι φυσικές (και χημικές) του ιδιότητες μοιάζουν πολύ με αυτές του τιτανίου (Ti)[2].

Λόγω της υψηλής αντοχής του στη διάβρωση,τη θερμότητα και στις δυναμεις μασησης χρησιμοποιειται στον κλάδο της οδοντιατρικής. Αντικαθιστά το μέταλλο κάτω από οδοντιατρικές στεφάνες (θήκες) και γέφυρες για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις μεταλλο-πορσελανινες στεφάνες και γέφυρες, στις οποίες διαφαίνεται το γκρι – μαύρο μέταλλο κάτω από την πορσελανη

Ράβδος Ζιρκονίου

Pin It on Pinterest

Share This