Εμφυτεύματα

ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ
Τα οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα αποτελούν την ιδανική λύση στο ξεκίνημα της 3ης χιλιετίας για την αντικατάσταση δοντιών που χάθηκαν λόγω περιοδοντίτιδας, τερηδόνας ή τραυματισμού!

Χρησιμεύουν ως:
• Εναλλακτική λύση στην κλασσική προσθετική.
Σε περίπτωση που έχουν χαθεί αρκετά δόντια ή και μόνον ένα, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων διευκολύνει να μην τροχισθούν γερά δόντια ώστε να τοποθετηθεί μια κλασική γέφυρα ή μια εκτεταμένη προσθετική αποκατάσταση.
• Εναλλακτική λύση στις οδοντοστοιχίες.
Πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι έχουν χάσει τα δόντια τους παραπονιούνται ότι οι οδοντοστοιχίες που φορούν δεν αντικαθιστούν τα φυσικά τους δόντια!
Η πλέον συνήθης ενόχληση είναι η μείωση της μασητικής ικανότητας και η αστάθεια της οδοντοστοιχίας. Η ποιότητα της ζωής επηρεάζεται σοβαρά από την ανασφάλεια που νιώθει κάποιος όταν η οδοντοστοιχία που φορά κουνιέται όταν μιλάει ή κατά την διάρκεια του φαγητού. Ειδικά οι νεώτερες γυναίκες ενοχλούνται από τις ρυτίδες που εμφανίζοπαι γύρω από το στόμα λόγω της απώλειας των δοντιών. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων συνιστά την ιδανική θεραπεία.
Αποτελούνται από:
Τα σύγχρονα εμφυτεύματα κατασκεύαζονται από τιτάνιο, υλικό που έχει την ικανότητα να συνδέεται με ζώντες ιστούς και κυρίως με το οστούν. Η άμεση δομική και λειτουργική σύνδεση μεταξύ οστού και επιφάνειας εμφυτεύματος χαρακτηρίζεται ως Οστεοενσωμάτωση και τα σύγχρονα εμφυτεύματα ως Οστεοενσωματούμενα Εμφυτεύματα.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ
Για την επιτυχή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων απαιτείται συντονισμός ειδικών ιατρών. Η λεπτομερής κλινική και ακτινογραφική εξέταση της εκάστοτε κλινικής περίπτωσης εξασφαλίζει την καλή πρόγνωση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Οι προϋποθέσεις αναισθησίας και υγιεινής κατά την διάρκεια της εμφύτευσης είναι οι ίδιες που απαιτούνται για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση στο στόμα.

Μετά την χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είτε γίνεται άμεση τοποθέτηση της τελικής προσθετικής εργασίας, είτε τα εμφυτεύματα μένουν ενταφιασμένα κάτω από τα ούλα για μια περίοδο επούλωσης που διαρκεί από 3 έως 6 μήνες και στη συνέχεια τοποθετούνται τα μόνιμα δόντια. Στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι να επιτευχθεί η οστεοενσωμάτωση-τοποθετούνται μεταβατικές προσθετικές εργασίες.
(Δηλαδή το άτομο έχει πάντα δόντια για τις απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες).

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ;
Υπάρχουν περιπτώσεις, ελάχιστες, στις οποίες λόγω προβλημάτων υγείας δυστυχώς η θεραπεία με εμφυτεύματα δεν είναι δυνατή.

Συγκεκριμένα, απόλυτες ή προσωρινές αντενδείξεις στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων εμφανίζονται σε άτομα με οστικές περιοχές που έχουν ακτινοβοληθεί, άτομα με περιπτώσεις πολύ έντονης οστεοπόρωσης, με μη ρυθμιζόμενο διαβήτη (σάκχαρο), εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και εγκατεστημένη περιοδοντική νόσο.

Ένας άλλος λόγος που θα μπορούσε να εμποδίσει τη χρήση εμφυτευμάτων είναι η ανεπάρκεια των γνάθων του ατόμου σε οστικό υπόβαθρο. Αυτές οι περιπτώσεις περιορίζονται σημαντικά με ειδικές αυξητικές τεχνικές με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων και ειδικών μεμβρανών.

ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΑ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ;
Η μακροχρόνια επιτυχία των προσθετικών αποκαταστάσεων πάνω σε εμφυτεύματα βασίζεται εκτός απο την εμπειρία του ειδικού ιατρού που τα τοποθετεί, στην καλή προσαρμογή του ατόμου στους κανόνες στοματικής υγιεινής.

Η εκπαίδευση σε ειδικές τεχνικές καθαρισμού των εμφυτευμάτων με ιδιαίτερη σχολαστικότητα και προσοχή αρχίζει από την πρώτη ημέρα τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και συνεχίζει μέχρι την ολοκλήρωση της προσθετικής εργασίας. Τα εμφυτεύματα πρέπει να καθαρίζονται με τους ίδιους ρυθμούς που καθαρίζονται τα φυσικά δόντια μας για να μπορούμε να τα διατηρήσουμε για πολλά χρόνια.

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε είναι της Nobel-biocare και θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο.

logo_nobel_biocare

Pin It on Pinterest

Share This